2012-04-02 13:13:54• hírek • Póti Orsolya

Testvériskolai szerződést kötöttek a Hám János Napok keretében

A Hám János Napokkal vette kezdetét az Iskola másképp elnevezésű rendhagyó oktatási hét a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban április 2-án. A népszerű rendezvényt minden évben megrendezi az iskola közössége.

Különféle rendezvények teszik színessé az idei Hám János Napokat: az iskolaközösség színházi előadáson, ötpróbán és műhelymunkán is részt vehet április 2-3. között.

A rendezvénysorozat április 2-án 9 órakor a Székesegyházban megtartott szentmisével kezdődött. A szentmisét Nm. Ft. Schönberger Jenő pontifikálta, szentbeszédet pedig Nagy Bálint SJ, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium spirituálisa mondott. Az ünnepi mise után a résztvevők megkoszorúzták Hám János szobrát, és koszorút helyeztek el Nm. Ft. Reizer Pál megyéspüspök sírjánál.

A nyitóünnepségre 11 órától került sor az iskola dísztermében. Köszöntőbeszédet mondott többek között Ádámkó István Csaba igazgató, Nm. Ft. Schönberger Jenő és Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

"Az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a magyar oktatásra, amelynek alapfeltétele a minőségi oktatás. A nevelés minőségét az oktatók szakmai felkészültsége határozza meg, illetve az, hogy összhang legyen szülők és iskola között. A Hám János Iskolaközpontban több száz diák egy nagy családként fogja össze a közösséget." - mondta el Csehi Árpád.

Az ünnepséget az iskola diákjainak versei, népdalai és néptáncelőadása tette színesebbé, a vidám percek után pedig Miclaus Claudiu SJ, az iskola spirituálisa a misszió évének jegyében tartott előadást „Mindenben Istent keresni, szeretni és szolgálni” címmel. Ennek keretében egy művészfilm bemutatására is sor került.

Ezt követően a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium igazgatója, Ft. Holczinger Ferenc és a Hám János Iskolaközpont vezetője, Ádámkó István aláírták a testvériskolai szerződést. Ádámkó elmondta: örül annak, hogy megköthették ezt a szerződést, hiszen ennek keretében számos közös kulturális és nevelési projektet lebonyolíthatnak.

Kedden, április 3-án reggel különböző foglalkozások várják a nagyobbakat, az I.-IV. osztályosok pedig játékos Ötpróba vetélkedőn vesznek részt. A Hám János Napok keretében értékelik majd ki a „Mindenben Istent keresni, szeretni és szolgálni" című pályázatra érkezett munkákat is. Az ünnepi rendezvénysorozat a PAX ösztöndíjak átadásával zárul.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: